Condicions d'Enviament i Devolucions

CONDICIONS D'ENVIAMENT

1. El transport dels productes està inclòs en tots els preus de la nostra Botiga On-Line. Aquest transport inclou l’enviament a qualsevol punt de la Península Ibèrica.

2. L’empresa de transport amb la que treballem actualment és REDYSER. El servei contractat amb Redyser és de 24h, tot i que aquest plaç a vegades pot allargar-se a 48h per incidències vàries en els transports per carretera.

3. A partir del moment en que els productes passen a mans de l’empresa de transport, l'HORT DE VILLA ANTONIETA no es fa responsable dels possibles retards en l’entrega de les mercaderies, ja que no tenim el control sobre els productes lliurats.

4. Les entregues es realitzen de dimarts a divendres, sempre que siguin dies hàbils. L’horari de les entregues oscil·la entre les 9h i les 19h. Els dilluns no es fan entregues, per a evitar que la fruita estigui en el magatzem del transportista tot el cap de setmana, podent no arribar en les millors condicions.

5. Les comandes rebudes de dilluns a dijous abans de les 11:00h del migdia, s’entregaran l’endemà, sempre que sigui dia hàbil.

6. Les comandes rebudes de dilluns a dimecres després de les 11:00h del migdia seran entregats en un termini de 48 hores des de la recepció de la comanda.

7. Les comandes rebudes entre el dijous després de les 11:00h i el dilluns abans de les 11:00h seran preparades el dilluns al matí i entregades el dimarts, sempre que siga dia hàbil. 

8. Intentem sempre collir la fruita el mateix dia en què l’enviem, per a que arribi a casa teva el més fresca possible. Si en algun moment la meteorologia no ens permet recol·lectar la fruita, l’informarem del possible retard en l’enviament de la seva comanda. Tingui en compte que, si la fruita es recull mullada per la pluja o la rosada, es pot deteriorar molt abans d’hora.

DEVOLUCIONS

9. En tractar-se de productes peribles (perecederos), no s’accepten devolucions dels productes enviats, llevat que la mercaderia hagi sofert algun deteriorament durant el transport. Si això ocorre, posi's en contacte amb nosaltres immediatament i, si és possible, enviï'ns al correu botiga@villantonieta.com alguna fotografia on s’apreciïn els danys soferts pel producte per a què nosaltres puguem fer la pertinent reclamació a l’empresa de transport. En aquest cas li retornarem l'import total de la seva compra o li tornarem a enviar els productes de la seva comanda, segons prefereixi.